MÁRCIUSI LÁBTENISZ VERSENYEINK

1.) MÁRCIUS 2. TAVASZI KINIZSI EGYÉNI KUPAm1

Március eleji meghívásos egyéni versenyünkön 9 résztvevő küzdött meg az első helyekért. A verseny jó hangulatban zajlott, igazán izgalmas és mindenki számára fejlesztő mérkőzésekkel és a végén két SZKHSE-s dobogós helyezéssel. A dobogó 3. fokára állhatott fel Demtsa András, míg a 2. helyen pedig Lepsényi Boglárka végzett – itt is egyedüli női résztvevőként – a többszörös felnőtt férfi válogatott Sipos Árpád mögött.

2.) MÁRCIUS 23. TAVASZI KINIZSI PÁROS KUPA
Március végén megrendeztük tavaszi páros versenyünket is 8 csapat részvételével. Győrből,
Százhalombattáról és Budapestről érkeztek csapatok erre az alkalomra.
Színvonalas mérkőzések zajlottak az egy pattanó- két érintős szabály szerinti versenyben.
Szakosztályunkból az 5. helyen zárt a Rádli József – Lepsényi Boglárka páros. Demtsa András viszont
dobogóra állhatott az eredményhirdetésen: 3.helyen végzett párjával.

m2

SZKHSE egyéni lábtenisz verseny - 2018.02.24

2018. február 24-én szakosztályunk egyéni lábteniszversenyt szervezett a MHAA sportcsarnokában. A versenyre 10 egyéniző kapott meghívást. Érkeztek hozzánk Győrből, Szegedről, Szolnokról, Bicskéről, Székesfehérvárról. A játékosok két csoportra osztva kezdték meg a versenyt. A csoportmérkőzések lezajlása után a csoportok első négy helyezettje jutott tovább, s innentől kezdve egyenes kieséses rendszerben folytatódott a játék. Szakosztályunk három játékosa vett részt ezen a versenyen: Rádli József, Tölgyesi Botond és Lepsényi Boglárka. Utóbbi két játékosunknak sikerült bejutnia a legjobb négy közé. Lepsényi Boglárka Sipos Árpáddal játszott a döntőbe jutásért, míg Tölgyesi Botond a szolnoki Popon Tamást kapta ellenfélnek. A két döntőbe jutásért folyó meccsen Sipos Árpád és Tölgyesi Botond diadalmaskodtak. Az ő döntőjükkel záródott az idei első szentendrei versenyünk.

lt1
A torna végeredménye:
1. Sipos Árpád
2. Tölgyesi Botond
3. Lepsényi Boglárka

lt2

Beszámoló a Lábtenisz szakosztály 2017. évi hazai rendezésű versenyeiről

1. TÉLI VERSENYSOROZAT

A SZKHSE sportcsarnokában rendeztük meg év elején a téli versenysorozatunkat. E versenysorozat három versenynapból állt:

2017. 01. 28. - páros 1/3
2017. 02. 04. - egyéni
2017. 02. 28. – hármas

Páros 1/3 eredmények (5 csapat részvételével):

1. Molnár Gábor – Pál Zoltán
2. Tölgyesi Botond – Lepsényi Boglárka
3. Tömböly Dávid – Fördős Soma

Egyéni eredmények:

1. Pozderka István
2. Tölgyesi Botond
3. István Gábor

Hármas eredmények:

1. Tölgyesi Botond – Sipos Árpád – Lepsényi Boglárka
2. Rádli József – Demtsa András - Fábián Lóránd
3. Molnár Gábor – Pál Zoltán – Molnár János


2. ŐSZI-KUPA LÁBTENISZVERSENY – BUDAPEST 2017. 09. 30.

Szeptember végén rendeztük Őszi-kupa elnevezésű lábtenisz versenyünket a Tatay úti BVSC teniszcsarnokban. Három versenyszámban is összemérhették tudásukat a lábteniszt kedvelők. Az amatőr páros szakágban 11 csapat, a profi párosban 9 csapat, míg hármas szakágban 4 csapat indult.
.

Amatőr páros eredmények

1. Barta Milán - Pécsi Richárd
2. Popon Tamás - Fazekas Péter
3. Demtsa András - dr. Nyíri Péter

1/3 - as páros eredmények

1. Pozderka István - Popon Tamás
2. Szabó-Királyvölgyi – Koltai Kristóf
3. Muszka Loránd -Tölgyesi Botond

Hármas versenyszám eredményei

1. Szabó Bence – Királyvölgyi Krisztián – Koltai Kristóf
2. Rádli József – Fábián Lóránt – Demtsa András
3. Muszka Lóránd –Tölgyesi Botond - Odnoga Mátyás

3. DECEMBERI TERVEZETT CSAPATBAJNOKSÁG

Szeretnék még decemberben a két ünnep között egy csapatbajnokságot.

A bajnokságon résztvevő csapatok minimum 4 fővel kell, hogy részt vegyenek.

Lebonyolítás:
4 db. egyéni versenyszám
2 db. 1/3-as versenyszám
1 db. hármas versenyszám

VILÁGBAJNOKSÁG – KOLOZSVÁR

2015. október 8-10-én rendezték meg romániában a női és junior lábtenisz világbajnokságot. Pál Tamás többszörös válogatott lábteniszezőnk vezetésével válogatottunk egy arany, két ezüst és egy bronzéremmel az éremtáblázat második helyén zárt. A női csapat tagjai Kőrösi Evelin, Hering Dominika és Lepsényi Boglárka voltak. Lepsényi Boglárka az egyéni szakág háromszoros világbajnokaként utazott ki újabb címvédésre, s ez negyedik alkalommal is sikerült neki. A döntőben két szettben győzte le ügyesen játszó ellenfelét, a svájci Catherine Striebelt. Párosban és hármasban az SZKHSE-s lányoknak be kellett érniük az ezüstéremmel. Mindkét szakágban az első helyért a csehek összeszokott, rutinos csapatával kerültek szembe, akik megérdemelten nyerték mindkét szakág döntő mérkőzését. 

SZENTES – CSAPATVERSENY

2015. augusztus 29-én Szentesen csapatversenyt rendezett a Szegedi Lábtenisz Egyesület. A csapatok egyéni, páros és hármas szakágban is megmérkőzhettek egymással. A versenyen számos Romániából érkezett csapat vett részt, mivel a verseny a román bajnokság egyik fordulója is volt egyben. Szakosztályunk 4 játékosa vett részt ezen a magas színvonalú megmérettetésen. A páros versenyszámban a mieink közül a Sipos Árpád – Molnár Gábor – István Gábor csapata jutott a legmesszebbre, ám a legjobb négybe jutás már nem sikerült nekik. Román csapatok szerezték meg az első három helyet. Ugyanez mondható el a hármas szakágról is. A hármasok csatájában a Tölgyesi Botond – Jónás Dávid – Baumann Marcell hármasa játszhatott a legtovább, akik épphogy lecsúsztak a dobogó legalacsonyabb fokáról. Az Oláh Tamás – Tóth Dániel – Bertók Róbert- Lepsényi Boglárka csapat páros és hármas szakágban is továbbjutott a csoportból, ezt követően azonban mindkét versenyben megállásra kényszerítették őket az erősebb román csapatok. Az SZKHSE és a magyar csapatok egyetlen érmét Sipos Árpád szerezte, aki végig stabil játékával a legjobbnak bizonyult az egyéni versenyszámban.

FÉRFI FUTNET EURÓPA BAJNOKSÁG – SZLOVÁKIA (HUMENNÉ)

A UNIF felnőtt férfi Európa-bajnoksága Szlovákiában került megrendezésre 2015. november 13-15 között.

Szakosztályunk három tagja is bekerült a válogatottba: Sipos Árpád, Molnár Gábor és Pál Tamás. Pál Tamás nemcsak játékával (hármas szakág), hanem Királyvölgyi László, többszörös válogatott lábteniszező mellett mint szövetségi kapitány is irányította a csapatot.
Gabi

Párosban és hármasban a magyar csapat első helyen végzett a csoportjában. Azonban a legjobb négybe jutás egyik szakágban sem sikerült: párosban a franciák, hármasban pedig a románok állították meg a mieinket. Mindkét szakágban végül a 7. helyen zárt a magyar válogatott.

Az egyéni szakágban Sipos Árpád kapott lehetőséget. A csoportjából veretlenül továbbjutva és az írek egyénizőjét legyőzve bejutott a legjobb négy közé, ám a döntőbe jutás nem sikerült a többszörös világbajnok román Georgel Bobis ellen. A 3. helyért a francia játékos ellen kellett harcba szállnia, akit végül döntő szettben megvert, így sikerült dobogós helyen végeznie, s ezzel a győzelemmel a magyar csapat egyetlen érmét megszereznie az idei 12 csapatos Európa-bajnokság mezőnyében.

LÁBTENISZ - NYÁRI KUPÁK

SZOLNOK – KADI-KUPA PÁROS VERSENY

2015. 06. 20-án rendezték meg Szolnokon a hagyományos Kadi-kupa elnevezésű páros lábtenisz versenyt. Szakosztályunk 3 versenyzője vett részt ezen a megmérettetésen: Sipos Árpád Molnár Gáborral, Tölgyesi Botond pedig az Obsitos SE egyik játékosával, Jónás Dáviddal lépett pályára. A nyílt szakágban 15 csapat indult, a retro szakágban pedig 18 csapat. Dobogós helyezést a Sipos – Molnár párosunknak sikerült elérnie: a nyílt szakágban ezüst, míg a retro szakágban aranyérmet szereztek.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – NEMZETKÖZI LÁBTENISZ VERSENY

2015. 06. 27-én nemzetközi verseny és egyben román bajnoki forduló helyszíne volt Hódmezővásárhely.

Ezen a versenyen profi kategóriában három versenyzőnk: Sipos Árpád, Molnár Gábor és Tölgyesi Botond, míg amatőr kategóriában egy játékosunk: Pál Zoltán indult.

A 18 csapatos profi páros mezőnyben a Sipos – Molnár – Tölgyesi csapatunk 2. helyen végzett, míg ugyanezen játékosokból álló hármas csapatunk is felállhatott a dobogóra: a 8 csapatos mezőnyből a 3. helyen végeztek. E két dobogós helyezéssel a profi kategóriában az SZKHSE lett a legeredményesebb csapat.

Az amatőr kategóriában szakosztályunk egyetlen indulója, Pál Zoltán a székesfehérvári István Gáborral lépett pályára, s ez a páros meg is nyerte az amatőr kategóriás páros versenyt.

FONYÓD – MEGHÍVÁSOS PÁROS VERSENY

2015. 07. 04-én Fonyódon, a Tungsram strand két pályáján rendeztek hagyományos páros lábtenisz versenyt.

A versenyen 18 csapat indulhatott, akik az ország minden tájékáról érkeztek, hogy összemérhessék erejüket az egy pattanó – két érintős páros játékban.

Az SZKHSE 6 játékosa is indult ezen a versenyen: Sipos Árpád Lepsényi Boglárkával, Blazsovits Zsolt Szugyiczki Andrással, Cserpes Rudolf új tagunkkal, Juhász Csabával, míg Molnár Gábor az Obsitos SE-s Jónás Dáviddal indult.

Párosaink közül a Sipos – Lepsényi páros tudott legelőrébb jutni ezen a versenyen, ám a csoportból való továbbjutást követő meccsen sajnos megállásra kényszerítette őket a Királyvölgyi László – Dienes Oehm Tivadar – Vincze Zoltán páros csapat, akik tíz éven át a felnőtt válogatott meghatározó játékosai voltak.

BALATONAKARATTYA – NYÍLT HÁRMAS VERSENY

2015. 06. 18-án a balatonakarattyai lábteniszesek szerveztek versenyt hármas szakágban. A versenyen 7 csapat indult, melyek között egy SZKHSE-s csapat szerepelt. A csapat tagjai Sipos Árpád, Molnár Gábor, Tölgyesi Botond és a székesfehérvári István Gábor voltak.

Csapatunk a döntőig menetelt az akarattyai Bercsényi strand pályáján. A döntő igazi döntő volt: három szettben kellett megküzdeniük az aranyéremért a döntős csapatoknak. A döntő szettben főként nagyon kiélezett lett a küzdelem, fej-fej mellett haladt a két csapat, s végül egyetlen ponttal győzedelmeskedett a Dienes-Oehm Tivadar – Királyvölgyi László és Királyvölgyi Krisztián akarattyai hármasa. Az SZKHSE-s fiúk így tehát ezüstéremmel térhettek haza erről a megmérettetésről.

Beszámoló 2015

Tagságunk

Taglétszámunk nem igazán változott a tavalyi évhez képest: 22 fő tartozik a lábtenisz szakosztályba. Ezek közül kb. 10 fő, aki rendszeresen versenyzett az év során, a többiek inkább csak kedvtelésből játsszák ezt a játékot.
Az edzéslehetőségeinkkel idén is éltünk, a keddi és a csütörtöki alkalmak – néhány kivétellel ugyan – de kihasználtak voltak. Pénteki napokon a még kezdő, de lelkesen lábteniszező fiatalok jártak leginkább. Sajnos a versenyszerűen lábteniszezőink létszáma az edzésnapokon egy időszakra lecsökkent, mivel többen is sérüléssel bajlódtak. Az év vége felé most úgy néz ki, rendeződnek a dolgok, sikerült egy-két lelkes, versenyszerűen lábteniszező játékost igazolnunk.

Bővebben ...

2015. évi Lábtenisz Magyar Bajnokság

SZENTES  -   2015. 10. 24-25.
1

Az elmúlt hét végén került megrendezésre a 2015. évi lábtenisz Magyar bajnokság. A bajnokság a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban került megrendezésre 2015. október 24-25-i időpontban. Összesen 18 városból érkeztek versenyzők és csapatok. A bajnokság öt kategóriában került megrendezésre az alábbiak szerint: amatőr páros, profi (nyílt) páros, nyílt hármas, nyílt egyéni, szenior páros. Szinte minden kategóriában született szentesi siker, illetve érintett volt szentesi versenyző. A versenyen részt vettek hazánk válogatott kerettagú versenyzői is. A Szentesi Lábtenisz Szabadidő Egyesület versenyzői is kiválóan szerepeltek. A verseny technikai megszervezésére és lebonyolítására a szövetség az egyesület egyetértésével a szentesi Gladiátor Rendezvényiroda Kft. rendezvényszervező céget bízta meg.

Bővebben ...

MÁJUS 1. KUPA PÁROS ÉS EGYÉNI LÁBTENISZ VERSENYEK

2015. 05. 01-én zajlott le a Máj. 1. Kupa elnevezésű páros valamint amatőr és profi egyéni Vura Zsolt, egyesületvezetőnk megcsinálta nekünk a műfüves focipályán a két lábteniszpályát, és ez alkalommal már a benti pályával együtt 3 db. pályán zajlódhattak a mérkőzések. Az 1 pattanó - 3 érintős páros versenyszámban két profi játékos nem indulhatott együtt. 8 db páros jött össze. A 16 játékosból 8 ember az SZKHSE játékosa volt. A 8 csapat körmérkőzést játszott egymással, melyeknek során igazán izgalmas és színvonalas összecsapásoknak lehettek résztvevői a játékosok, illetve tanúi a nézők. 

Az 1/3-as verseny végeredménye:

1. Sipos Árpád – Lepsényi Boglárka SZKHSE

2. Molnár Gábor – Pál Zoltán SZKHSE

3. Budovinszky Krisztián – Jónás Dávid SZKHSE – Obsitos SE

4. Tömböly Dávid – Odnoga Mátyás Győr

5. Blazsovits Zsolt – Katona Gergely SZKHSE

6. Halmágyi Zoltán – Nagy Tibor Szegedi Lábtenisz Egyesület

7. Oláh Tamás – Oláh Máté Szegedi Lábtenisz Egyesület

8. Muszka Lóránd – Juhász Ádám SZKHSE – Obsitos SE

Amatőr egyéniben 6 játékos nevezett. A dobogós helyezések a következőképpen alakultak:

1. Nagy Tibor Szeged

2. Pál Zoltán SZKHSE

3. Odnoga Mátyás Győr

Profi egyéniben 7 versenyző nevezett, ám sajnos nem mindenki tudta lejátszani valamennyi meccsét. Így ebben a szakágban kialakult eredmények:

1. Sipos Árpád SZKHSE

2. Molnár Gábor SZKHSE

3. Lepsényi Boglárka SZKHSE


Köszönjük ez alkalommal is Vura Zsolt és az egyesület támogatását a verseny létrejöttében, a játékosok megvendégelésében.

Lepsényi Boglárka

Valentin Kupa - Brno

2015.02.14-én lábtenisz szakosztályunk női versenyzői részt vettek a Brnoban rendezett Valentin Kupán, melyet hármas szakágban rendeztek meg a cseh szervezők.
A Hering Dominika - Kőrösi Evelin - Lepsényi Boglárka alkotta hármas Pál Tamás edzővel utazott ki a megmérettetésre. A versenyen 10 csapat indult, akik két ötös csoportban kezdhették meg a körmérkőzéseket. A rendezők sajnos nem alkalmaztak kiemelést, ennek következtében a magyar hármas csoportba kerülése nem lett kedvező. A torna két legerősebb csapata is az ő csoportjukba került, de erősnek volt mondható rajtuk kívül még egy csapat. Mieink mindent megtettek a csoportból való továbbjutásért, de sajnos ez nem sikerült az ebben a szakágban sokkal rutinosabb ellenfelek ellen.
Köszönjük az SE támogatását, aminek segítségével kiutazhatott a szentendrei csapat erre a színvonalas versenyre, ahol élvonalbeli játékosok ellen játszhattak.

Az eseménynaptárban feltüntetett időpontok
TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!!!
A meghirdetett események pontos időpontjáról kérjük érdeklődjön telefonon, e-mailben
vagy kövesse a megjelenő tájékozatókat itt a weboldalon és a Facebook-on!!!

 

ESEMÉNYNAPTÁR

"A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa." Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk