2015. évi Lábtenisz Magyar Bajnokság

SZENTES  -   2015. 10. 24-25.
1

Az elmúlt hét végén került megrendezésre a 2015. évi lábtenisz Magyar bajnokság. A bajnokság a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban került megrendezésre 2015. október 24-25-i időpontban. Összesen 18 városból érkeztek versenyzők és csapatok. A bajnokság öt kategóriában került megrendezésre az alábbiak szerint: amatőr páros, profi (nyílt) páros, nyílt hármas, nyílt egyéni, szenior páros. Szinte minden kategóriában született szentesi siker, illetve érintett volt szentesi versenyző. A versenyen részt vettek hazánk válogatott kerettagú versenyzői is. A Szentesi Lábtenisz Szabadidő Egyesület versenyzői is kiválóan szerepeltek. A verseny technikai megszervezésére és lebonyolítására a szövetség az egyesület egyetértésével a szentesi Gladiátor Rendezvényiroda Kft. rendezvényszervező céget bízta meg.

 

Nyílt hármas kategória

A magyar bajnokság nyitó versenyszáma a nyílt hármas kategória volt, ahol  5 csapat nevezett. Az öt csapatban egy-két kivétellel gyakorlatilag jelen volt a magyar élmezőny összes játékosa. Az 5 csapat körmérkőzést játszott, így dőlt el a későbbi helyezés. A Pál Tamás által irányított Kaposvár csapatától egyedül a szentesi Zöld plasztik csapata tudott szettet rabolni, így a Kaposvár simán, 10 megszerzett ponttal nyerte a kategóriát. A csapatban lévő két fiatal kiválóság, Harsányi Ádám, és Királyvölgyi Krisztián is stabil formát mutatott végig a hármas mérkőzések alatt. A Sipos- Molnár- Tölgyesi csapat is csak egy szettet veszített, így ez a csapat is 10 pontot gyűjtött, de az egymás elleni eredménynél a Kaposvár ellen elszenvedett vereségükkel az előkelő második helyre szorultak. Két nyert mérkőzéssel a harmadik helyre a szentesi Zöld Plasztik csapata került. A csapatban a szentesi fiatalok, Lakics Balázs és Szabó László mellett, edzőjük, Oláh Tamás, és csereként Papp tibor szerepelt. A Hófehér – Kék csapata egy meccset nyert, így érezhető volt a csalódottság a Gulácsi Róbert által irányított csapatban. Eredményükbe vélhetően beleszólt a Jónás Dávid kiújult sérülése is, amely nagyban visszavetette a csapat teljesítményét. Az Akarattyai Lábtenisz Klub feltörekvő fiataljai bár nem nyertek mérkőzést, de végig tisztes helytállással nehezítették meg az „rutinos rókák” dolgát. Nem kérdés, hogy az akarattyai fiatalok a jövő nemzedékének számítanak, és vélhetően egy pár éven belül már ők is az élmezőnyhöz fognak tartozni.

A díjakat Kovács János (Szentesi Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke) adta át.

 1. Kaposvár – Pál Tamás, Harsányi Ádám, Királyvölgyi Krisztián (Kaposvár)
 2. SMT – Sipos Árpád, Molnár Gábor, Tölgyesi Botond (Budapest)
 3. Zöld Plasztik Szentes – Lakics Balázs, Szabó László, Oláh tamás, Papp Tibor (Szentes)
 4. Hófehér-kék – Gulácsi Róbert, Jónás Dávid, Kerékgyártó tamás (Budapest)
 5. Akarattyai Lábtenisz Klub – Koltai Kristóf, Szabó Bence, Vaszil Krisztián (Akarattya)

 2

 Szenior páros kategória

A szenior kategóriában a vártnál kevesebb induló volt, de a nevezett csapatok mindegyike színvonalas játékot mutatott. Az idei versenyt a Kiss – Rácz – Molnár csapat nyerte. A Váciak sokadik bajnoki címüket nyerték el ezzel. Megemlítendő, hogy a Korányi – Földesi páros is rendkívül magas színvonalat képviselt a szenior mezőnyben, amellyel abszolút indulási helyük van az amatőr kategóriában is.

 1. Kiss Ferenc – Rácz László – Molnár zoltán (Vác)
 2. Korányi András – Földesi Iván (Kaposvár)
 3. Gál László – Kovács Árpád – Török János (Szentes)

 3

 

Nyílt egyéni kategória

A bajnokság kezdő napjának záró versenyszáma a nyílt egyéni kategória volt. A nyílt páros mellett ez a másik legmeghatározóbb kategória, hiszen itt tiszta képet nyújt az eredmény minden versenyző egyéni tudásáról. A nyílt egyéni kategóriában 11 nevező versenyző volt. Név szerint: Szabó László (Szentes), Koltai Kristóf (Akarattya), Lakics Balázs (Szentes), Szabó Bence (Akarattya), Sipos Árpád (Szentendre), Királyvölgyi Krisztián (Akarattya), Harsányi Ádám (Kaposvár), Szabó Bence (Akarattya), Oláh Tamás (Szeged), Korányi András (Kaposvár), Földesi Iván (Szekszárd). A bajnokság előtti esélylatolgatás során mindenképpen dobogós hely volt várható a 2015. év során eddig kiváló egyéni teljesítményt nyújtó Sipostól és Lakicstól is. Várható volt a dobogós helyezésekre való jelentkezés Királyvölgyitől is, és kérdésként maradt Harsányi személye, hiszen ő az elmúlt évben egy komoly sérülésből lábadozott, így még a magyar bajnoki szereplése is kérdéses volt. A sorsolás eredményeképpen 2 db négyes, és 1 db hármas csoportban zajlottak a selejtező mérkőzések. Az „A” csoportból Sipos, Harsányi és Oláh jutott tovább. A „B” csoportból Lakics, Királyvölgyi, Korányi, és a „C” csoportból Szabó és Vaszil küzdötte fel magát a nyolcas táblára. Sipos két sima szettben búcsúztatta a szentesi Szabót, a szintén szentesi Lakicsot Pedig a meglepően jó formában lévő Harsányi ütötte ki két szettben. Így már biztos volt, hogy a bronzérem Szentesre kerül. Szabó és Lakics utolsó erejükkel küzdve kemény csatát produkáltak, és a végén szoros mérkőzésen Lakics hozta el a harmadik helyet. A döntőben Sipos és Harsányi feszült egymásnak. Sipos a tőle elvárt gyönyörű ütésekkel próbálta hátraszorítani Harsányit, aki viszont ezen a napon a hibázást, mint lehetőséget nem ismerte. Harsányi szinte minden Sipos támadásra ellentámadással válaszolt, és szinte minden egyes „ütése” száz százalékos biztonsággal fogott pályát. Harsányit végig támogatta a pálya mellől mentora a kiváló szakember, Pál Tamás is. A két szett során egyértelművé vált, hogy ezen a napon Harsányi nem ad esélyt az egyébként kiválóan játszó Siposnak. A végeredmény meggyőző Harsányi Ádám győzelem.

 1. Harsányi Ádám (Kaposvár)
 2. Sipos Árpád (Szentendre)
 3. Lakics Balázs (Szentes)
 4. Szabó László (Szentes)
 5. Vaszil Krisztián (Akarattya)

 4

 

 Amatőr páros kategória

 Az amatőr páros kategóriában 13 csapat nevezett. Az idei mezőny szokatlanul erős, és kiegyenlített volt. A selejtezőkben 2 db négyes, és egy darab ötös csoportban zajlottak a selejtező mérkőzések. Kemény mérkőzések után kialakult a nyolcas tábla, ahol már kieséses rendszerben folytak a mérkőzések. A nyolcas táblára az alábbi csapatok kerültek: Gyarmat, SZKHSE, Bertók – Tölgyesi, Galaktikusok, Papp - Kerékgyártó, Budapest – Tatai, Algyő SK, és Flóra fiai. A selejtezőkből pontvesztés nélkül továbbjutó Bertók – Tölgyesi páros a Gyarmat csapatát győzte le három szettben. A Papp – Kerékgyártó a Flóra Fiai ellen győzött. A bronzmérkőzés is kemény csatát hozott. A rutinos Dörnyei – Pál kettős (Flóra fiai) szoros csatában maradt alul a kirobbanó erőben lévő Bata Milán – Pécsi Richárddal (Gyarmat) szemben. A döntőben a Bertók – Tölgyesi páros és a Papp – Kerékgyártó páros mérkőzött. Mindkét páros jól küzdött. Az első szettet a Papp – Kerékgyártó Páros nyerte 13-12-re. A második szettben magára talált a Bertók – Tölgyesi páros és simán, 11 - 05-re hozta a szettet. A harmadik szettben bár a szerencse is egy kicsit a  Papp – Kerékgyártó páros oldalán volt, az ő támadásaik érvényesültek jobban, így a döntő szettet ők nyerték 11 – 8-ra. A szentesi Papp Tibor két egymás követő évben állhatott fel a dobogó legfelső fokára az amatőr páros kategóriában.

Helyezések:

 1. Papp Tibor – Kerékgyártó Tamás  (Szentes -Budapest)
 2. Bertók Róbert –Tölgyesi Botond (Szentes - Budapest)
 3. Barta Milán – Pécsi Richárd (Balassagyarmat)
 4. Dörnyei Gábor – Pál Zoltán (Fonyód)
 5. Bogdán péter – Salamon Norbert (Algyő)

 5

Profi Páros kategória

Mint minden évben, úgy idén is a nyílt páros kategória mérkőzéseit kísérte a legnagyobb érdeklődés. A nyílt (profi) páros kategóriában 6 pár nevező csapat volt. Szentes, Akarattya, Budapest, Debrecen, Szolnok, Kaposvár és Szentendre indított csapatokat. Már előzetesen is nagy küzdelmekre lehetett számítani, és mind a négy bejutott csapat abszolút esélyes volt az aranyéremre. Ennél a szakasznál már előjött a játéktudáson kívül az is, hogy melyik csapat mennyire felkészült mentálisan és fizikálisan egyaránt.  A végig remekül menetelő SMT (Sipos – Molnár – Tölgyesi) csapat nagy csatában bár, de alulmaradt a kiválóan összpontosító, és rendkívüli elánnal támadó Lengyel – Gulácsi ellen. A nagy reményekkel induló Szentesi Zöld Plasztik (Lakics- Szabó páros) a harmadik helyet halászta el a Kaposvár csapata előtt. A tavalyi sikerüket megismételve ismét a Lengyel béla – Gulácsi Róbert páros nyerte el a bajnoki trófeát, idén Fazekas Péterrel kiegészített Hófehér-kék csapatukkal.

 1. Gulácsi Róbert – Lengyel Béla – Fazekas Péter (Debrecen-Szolnok)
 2. Sipos Árpád – Molnár Gábor – Tölgyesi Botond (Budapest-Bicske)
 3. Lakics Balázs – Szabó László – Oláh Tamás (Szentes-Szeged)
 4. Harsányi Ádám – Pál Tamás (Kaposvár)
 5. Lepsényi Boglárka – Muszka Lóránd – Demtsa andrás

 6

A magyar bajnokság legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői az alábbiak voltak:

A szenior Kategória legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői idén Kiss Ferenc, Rácz László, Korányi andrás és Földesi Iván voltak.

Az amatőr mezőny legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői Tölgyesi Botond, és Barta Milán. Mindketten magabiztos és erős játékkal örvendeztették meg a közönséget.  

A profi kategóriában kiváló teljesítményt nyújtott a két nap során a sérüléséből felépülő Harsányi Ádám, aki megnyerte az egyéni kategóriát is.

Természetesen mindenképpen említésre méltó Lakics Balázs, Szabó László, Molnár Gábor, Pál Tamás, Királyvölgyi Krisztián, Sipos Árpád és Gulácsi Róbert nagyszerű teljesítménye is.

Külön öröm, hogy az indulók között láthattuk Lepsényi Boglárkát (többszörös Világbajnok), aki egyedüli női résztvevőként abszolút partnere volt a férfi mezőnynek a játék során.

A szervezők idén a legsportszerűbb csapat díját a Kaposvár csapatának adták. A Pál Tamás mester irányítása alatt játszó csapat rendkívül szimpatikusan és sportszerűen küzdött a két nap során!

Bízunk benne, hogy a 2016. évben szintén Szentesen kerül megrendezésre a hazai lábtenisz sport egyik kiemelkedő eseménye.

Szentes, 2015. október 26.

Üdvözlettel: Bertók Róbert szervező

Az eseménynaptárban feltüntetett időpontok
TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!!!
A meghirdetett események pontos időpontjáról kérjük érdeklődjön telefonon, e-mailben
vagy kövesse a megjelenő tájékozatókat itt a weboldalon és a Facebook-on!!!

 

ESEMÉNYNAPTÁR

"A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa." Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk