SZKHSE egyéni lábtenisz verseny - 2018.02.24

2018. február 24-én szakosztályunk egyéni lábteniszversenyt szervezett a MHAA sportcsarnokában. A versenyre 10 egyéniző kapott meghívást. Érkeztek hozzánk Győrből, Szegedről, Szolnokról, Bicskéről, Székesfehérvárról. A játékosok két csoportra osztva kezdték meg a versenyt. A csoportmérkőzések lezajlása után a csoportok első négy helyezettje jutott tovább, s innentől kezdve egyenes kieséses rendszerben folytatódott a játék. Szakosztályunk három játékosa vett részt ezen a versenyen: Rádli József, Tölgyesi Botond és Lepsényi Boglárka. Utóbbi két játékosunknak sikerült bejutnia a legjobb négy közé. Lepsényi Boglárka Sipos Árpáddal játszott a döntőbe jutásért, míg Tölgyesi Botond a szolnoki Popon Tamást kapta ellenfélnek. A két döntőbe jutásért folyó meccsen Sipos Árpád és Tölgyesi Botond diadalmaskodtak. Az ő döntőjükkel záródott az idei első szentendrei versenyünk.

lt1
A torna végeredménye:
1. Sipos Árpád
2. Tölgyesi Botond
3. Lepsényi Boglárka

lt2

Beszámoló a Lábtenisz szakosztály 2017. évi hazai rendezésű versenyeiről

1. TÉLI VERSENYSOROZAT

A SZKHSE sportcsarnokában rendeztük meg év elején a téli versenysorozatunkat. E versenysorozat három versenynapból állt:

2017. 01. 28. - páros 1/3
2017. 02. 04. - egyéni
2017. 02. 28. – hármas

Páros 1/3 eredmények (5 csapat részvételével):

1. Molnár Gábor – Pál Zoltán
2. Tölgyesi Botond – Lepsényi Boglárka
3. Tömböly Dávid – Fördős Soma

Egyéni eredmények:

1. Pozderka István
2. Tölgyesi Botond
3. István Gábor

Hármas eredmények:

1. Tölgyesi Botond – Sipos Árpád – Lepsényi Boglárka
2. Rádli József – Demtsa András - Fábián Lóránd
3. Molnár Gábor – Pál Zoltán – Molnár János


2. ŐSZI-KUPA LÁBTENISZVERSENY – BUDAPEST 2017. 09. 30.

Szeptember végén rendeztük Őszi-kupa elnevezésű lábtenisz versenyünket a Tatay úti BVSC teniszcsarnokban. Három versenyszámban is összemérhették tudásukat a lábteniszt kedvelők. Az amatőr páros szakágban 11 csapat, a profi párosban 9 csapat, míg hármas szakágban 4 csapat indult.
.

Amatőr páros eredmények

1. Barta Milán - Pécsi Richárd
2. Popon Tamás - Fazekas Péter
3. Demtsa András - dr. Nyíri Péter

1/3 - as páros eredmények

1. Pozderka István - Popon Tamás
2. Szabó-Királyvölgyi – Koltai Kristóf
3. Muszka Loránd -Tölgyesi Botond

Hármas versenyszám eredményei

1. Szabó Bence – Királyvölgyi Krisztián – Koltai Kristóf
2. Rádli József – Fábián Lóránt – Demtsa András
3. Muszka Lóránd –Tölgyesi Botond - Odnoga Mátyás

3. DECEMBERI TERVEZETT CSAPATBAJNOKSÁG

Szeretnék még decemberben a két ünnep között egy csapatbajnokságot.

A bajnokságon résztvevő csapatok minimum 4 fővel kell, hogy részt vegyenek.

Lebonyolítás:
4 db. egyéni versenyszám
2 db. 1/3-as versenyszám
1 db. hármas versenyszám

VILÁGBAJNOKSÁG – KOLOZSVÁR

2015. október 8-10-én rendezték meg romániában a női és junior lábtenisz világbajnokságot. Pál Tamás többszörös válogatott lábteniszezőnk vezetésével válogatottunk egy arany, két ezüst és egy bronzéremmel az éremtáblázat második helyén zárt. A női csapat tagjai Kőrösi Evelin, Hering Dominika és Lepsényi Boglárka voltak. Lepsényi Boglárka az egyéni szakág háromszoros világbajnokaként utazott ki újabb címvédésre, s ez negyedik alkalommal is sikerült neki. A döntőben két szettben győzte le ügyesen játszó ellenfelét, a svájci Catherine Striebelt. Párosban és hármasban az SZKHSE-s lányoknak be kellett érniük az ezüstéremmel. Mindkét szakágban az első helyért a csehek összeszokott, rutinos csapatával kerültek szembe, akik megérdemelten nyerték mindkét szakág döntő mérkőzését. 

SZENTES – CSAPATVERSENY

2015. augusztus 29-én Szentesen csapatversenyt rendezett a Szegedi Lábtenisz Egyesület. A csapatok egyéni, páros és hármas szakágban is megmérkőzhettek egymással. A versenyen számos Romániából érkezett csapat vett részt, mivel a verseny a román bajnokság egyik fordulója is volt egyben. Szakosztályunk 4 játékosa vett részt ezen a magas színvonalú megmérettetésen. A páros versenyszámban a mieink közül a Sipos Árpád – Molnár Gábor – István Gábor csapata jutott a legmesszebbre, ám a legjobb négybe jutás már nem sikerült nekik. Román csapatok szerezték meg az első három helyet. Ugyanez mondható el a hármas szakágról is. A hármasok csatájában a Tölgyesi Botond – Jónás Dávid – Baumann Marcell hármasa játszhatott a legtovább, akik épphogy lecsúsztak a dobogó legalacsonyabb fokáról. Az Oláh Tamás – Tóth Dániel – Bertók Róbert- Lepsényi Boglárka csapat páros és hármas szakágban is továbbjutott a csoportból, ezt követően azonban mindkét versenyben megállásra kényszerítették őket az erősebb román csapatok. Az SZKHSE és a magyar csapatok egyetlen érmét Sipos Árpád szerezte, aki végig stabil játékával a legjobbnak bizonyult az egyéni versenyszámban.

FÉRFI FUTNET EURÓPA BAJNOKSÁG – SZLOVÁKIA (HUMENNÉ)

A UNIF felnőtt férfi Európa-bajnoksága Szlovákiában került megrendezésre 2015. november 13-15 között.

Szakosztályunk három tagja is bekerült a válogatottba: Sipos Árpád, Molnár Gábor és Pál Tamás. Pál Tamás nemcsak játékával (hármas szakág), hanem Királyvölgyi László, többszörös válogatott lábteniszező mellett mint szövetségi kapitány is irányította a csapatot.
Gabi

Párosban és hármasban a magyar csapat első helyen végzett a csoportjában. Azonban a legjobb négybe jutás egyik szakágban sem sikerült: párosban a franciák, hármasban pedig a románok állították meg a mieinket. Mindkét szakágban végül a 7. helyen zárt a magyar válogatott.

Az egyéni szakágban Sipos Árpád kapott lehetőséget. A csoportjából veretlenül továbbjutva és az írek egyénizőjét legyőzve bejutott a legjobb négy közé, ám a döntőbe jutás nem sikerült a többszörös világbajnok román Georgel Bobis ellen. A 3. helyért a francia játékos ellen kellett harcba szállnia, akit végül döntő szettben megvert, így sikerült dobogós helyen végeznie, s ezzel a győzelemmel a magyar csapat egyetlen érmét megszereznie az idei 12 csapatos Európa-bajnokság mezőnyében.

LÁBTENISZ - NYÁRI KUPÁK

SZOLNOK – KADI-KUPA PÁROS VERSENY

2015. 06. 20-án rendezték meg Szolnokon a hagyományos Kadi-kupa elnevezésű páros lábtenisz versenyt. Szakosztályunk 3 versenyzője vett részt ezen a megmérettetésen: Sipos Árpád Molnár Gáborral, Tölgyesi Botond pedig az Obsitos SE egyik játékosával, Jónás Dáviddal lépett pályára. A nyílt szakágban 15 csapat indult, a retro szakágban pedig 18 csapat. Dobogós helyezést a Sipos – Molnár párosunknak sikerült elérnie: a nyílt szakágban ezüst, míg a retro szakágban aranyérmet szereztek.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – NEMZETKÖZI LÁBTENISZ VERSENY

2015. 06. 27-én nemzetközi verseny és egyben román bajnoki forduló helyszíne volt Hódmezővásárhely.

Ezen a versenyen profi kategóriában három versenyzőnk: Sipos Árpád, Molnár Gábor és Tölgyesi Botond, míg amatőr kategóriában egy játékosunk: Pál Zoltán indult.

A 18 csapatos profi páros mezőnyben a Sipos – Molnár – Tölgyesi csapatunk 2. helyen végzett, míg ugyanezen játékosokból álló hármas csapatunk is felállhatott a dobogóra: a 8 csapatos mezőnyből a 3. helyen végeztek. E két dobogós helyezéssel a profi kategóriában az SZKHSE lett a legeredményesebb csapat.

Az amatőr kategóriában szakosztályunk egyetlen indulója, Pál Zoltán a székesfehérvári István Gáborral lépett pályára, s ez a páros meg is nyerte az amatőr kategóriás páros versenyt.

FONYÓD – MEGHÍVÁSOS PÁROS VERSENY

2015. 07. 04-én Fonyódon, a Tungsram strand két pályáján rendeztek hagyományos páros lábtenisz versenyt.

A versenyen 18 csapat indulhatott, akik az ország minden tájékáról érkeztek, hogy összemérhessék erejüket az egy pattanó – két érintős páros játékban.

Az SZKHSE 6 játékosa is indult ezen a versenyen: Sipos Árpád Lepsényi Boglárkával, Blazsovits Zsolt Szugyiczki Andrással, Cserpes Rudolf új tagunkkal, Juhász Csabával, míg Molnár Gábor az Obsitos SE-s Jónás Dáviddal indult.

Párosaink közül a Sipos – Lepsényi páros tudott legelőrébb jutni ezen a versenyen, ám a csoportból való továbbjutást követő meccsen sajnos megállásra kényszerítette őket a Királyvölgyi László – Dienes Oehm Tivadar – Vincze Zoltán páros csapat, akik tíz éven át a felnőtt válogatott meghatározó játékosai voltak.

BALATONAKARATTYA – NYÍLT HÁRMAS VERSENY

2015. 06. 18-án a balatonakarattyai lábteniszesek szerveztek versenyt hármas szakágban. A versenyen 7 csapat indult, melyek között egy SZKHSE-s csapat szerepelt. A csapat tagjai Sipos Árpád, Molnár Gábor, Tölgyesi Botond és a székesfehérvári István Gábor voltak.

Csapatunk a döntőig menetelt az akarattyai Bercsényi strand pályáján. A döntő igazi döntő volt: három szettben kellett megküzdeniük az aranyéremért a döntős csapatoknak. A döntő szettben főként nagyon kiélezett lett a küzdelem, fej-fej mellett haladt a két csapat, s végül egyetlen ponttal győzedelmeskedett a Dienes-Oehm Tivadar – Királyvölgyi László és Királyvölgyi Krisztián akarattyai hármasa. Az SZKHSE-s fiúk így tehát ezüstéremmel térhettek haza erről a megmérettetésről.

Beszámoló 2015

Tagságunk

Taglétszámunk nem igazán változott a tavalyi évhez képest: 22 fő tartozik a lábtenisz szakosztályba. Ezek közül kb. 10 fő, aki rendszeresen versenyzett az év során, a többiek inkább csak kedvtelésből játsszák ezt a játékot.
Az edzéslehetőségeinkkel idén is éltünk, a keddi és a csütörtöki alkalmak – néhány kivétellel ugyan – de kihasználtak voltak. Pénteki napokon a még kezdő, de lelkesen lábteniszező fiatalok jártak leginkább. Sajnos a versenyszerűen lábteniszezőink létszáma az edzésnapokon egy időszakra lecsökkent, mivel többen is sérüléssel bajlódtak. Az év vége felé most úgy néz ki, rendeződnek a dolgok, sikerült egy-két lelkes, versenyszerűen lábteniszező játékost igazolnunk.

Bővebben: Beszámoló 2015

2015. évi Lábtenisz Magyar Bajnokság

SZENTES  -   2015. 10. 24-25.
1

Az elmúlt hét végén került megrendezésre a 2015. évi lábtenisz Magyar bajnokság. A bajnokság a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban került megrendezésre 2015. október 24-25-i időpontban. Összesen 18 városból érkeztek versenyzők és csapatok. A bajnokság öt kategóriában került megrendezésre az alábbiak szerint: amatőr páros, profi (nyílt) páros, nyílt hármas, nyílt egyéni, szenior páros. Szinte minden kategóriában született szentesi siker, illetve érintett volt szentesi versenyző. A versenyen részt vettek hazánk válogatott kerettagú versenyzői is. A Szentesi Lábtenisz Szabadidő Egyesület versenyzői is kiválóan szerepeltek. A verseny technikai megszervezésére és lebonyolítására a szövetség az egyesület egyetértésével a szentesi Gladiátor Rendezvényiroda Kft. rendezvényszervező céget bízta meg.

Bővebben:  2015. évi Lábtenisz Magyar Bajnokság

MÁJUS 1. KUPA PÁROS ÉS EGYÉNI LÁBTENISZ VERSENYEK

2015. 05. 01-én zajlott le a Máj. 1. Kupa elnevezésű páros valamint amatőr és profi egyéni Vura Zsolt, egyesületvezetőnk megcsinálta nekünk a műfüves focipályán a két lábteniszpályát, és ez alkalommal már a benti pályával együtt 3 db. pályán zajlódhattak a mérkőzések. Az 1 pattanó - 3 érintős páros versenyszámban két profi játékos nem indulhatott együtt. 8 db páros jött össze. A 16 játékosból 8 ember az SZKHSE játékosa volt. A 8 csapat körmérkőzést játszott egymással, melyeknek során igazán izgalmas és színvonalas összecsapásoknak lehettek résztvevői a játékosok, illetve tanúi a nézők. 

Az 1/3-as verseny végeredménye:

1. Sipos Árpád – Lepsényi Boglárka SZKHSE

2. Molnár Gábor – Pál Zoltán SZKHSE

3. Budovinszky Krisztián – Jónás Dávid SZKHSE – Obsitos SE

4. Tömböly Dávid – Odnoga Mátyás Győr

5. Blazsovits Zsolt – Katona Gergely SZKHSE

6. Halmágyi Zoltán – Nagy Tibor Szegedi Lábtenisz Egyesület

7. Oláh Tamás – Oláh Máté Szegedi Lábtenisz Egyesület

8. Muszka Lóránd – Juhász Ádám SZKHSE – Obsitos SE

Amatőr egyéniben 6 játékos nevezett. A dobogós helyezések a következőképpen alakultak:

1. Nagy Tibor Szeged

2. Pál Zoltán SZKHSE

3. Odnoga Mátyás Győr

Profi egyéniben 7 versenyző nevezett, ám sajnos nem mindenki tudta lejátszani valamennyi meccsét. Így ebben a szakágban kialakult eredmények:

1. Sipos Árpád SZKHSE

2. Molnár Gábor SZKHSE

3. Lepsényi Boglárka SZKHSE


Köszönjük ez alkalommal is Vura Zsolt és az egyesület támogatását a verseny létrejöttében, a játékosok megvendégelésében.

Lepsényi Boglárka

Valentin Kupa - Brno

2015.02.14-én lábtenisz szakosztályunk női versenyzői részt vettek a Brnoban rendezett Valentin Kupán, melyet hármas szakágban rendeztek meg a cseh szervezők.
A Hering Dominika - Kőrösi Evelin - Lepsényi Boglárka alkotta hármas Pál Tamás edzővel utazott ki a megmérettetésre. A versenyen 10 csapat indult, akik két ötös csoportban kezdhették meg a körmérkőzéseket. A rendezők sajnos nem alkalmaztak kiemelést, ennek következtében a magyar hármas csoportba kerülése nem lett kedvező. A torna két legerősebb csapata is az ő csoportjukba került, de erősnek volt mondható rajtuk kívül még egy csapat. Mieink mindent megtettek a csoportból való továbbjutásért, de sajnos ez nem sikerült az ebben a szakágban sokkal rutinosabb ellenfelek ellen.
Köszönjük az SE támogatását, aminek segítségével kiutazhatott a szentendrei csapat erre a színvonalas versenyre, ahol élvonalbeli játékosok ellen játszhattak.

Farsang Kupa - 2015

FARSANG-KUPA
SZENTENDRE 
MLTSZ és SZKHSE KÖZÖS VERSENYE
AMATŐR PÁROS SZAKÁG

2015. február 28-án a Magyar Lábtenisz Szövetség és a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE közös szervezésében zajlott le a Farsang-kupa elnevezésű amatőr páros verseny.
A versenyen 19 páros csapat indult el, akik az ország különböző pontjairól érkeztek hozzánk:
Szegedről, Szentesről, Hajdúdorogról, Győrből, Dorogról, Budapestről, Balassagyarmatról, Fonyódról, Vácról, Jászberényből és Szekszárdról.
Szakosztályunkból is szép számban indultak el ezen az idei első szentendrei megmérettetésen: a résztvevők negyede SZKHSE-s játékos volt.

Bővebben: Farsang Kupa - 2015

BEJELENTKEZÉS

Címünk:
2000 Szentendre,

Dózsa Gy. út 12-14.
Bankszámlaszám:
Unicredit Bank

10918001-00000084-53310006
Adószám:
18709728-1-13
Nyilvántartási szám:
13-02-0004367

 

ALAPSZABÁLY

HOSOSZ hírek

Az eseménynaptárban feltüntetett időpontok
TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!!!
A meghirdetett események pontos időpontjáról kérjük érdeklődjön telefonon, e-mailben
vagy kövesse a megjelenő tájékozatókat itt a weboldalon és a Facebook-on!!!

 

ESEMÉNYNAPTÁR