"Kis színes szalag..." avagy a kitartó munka jutalma


"Egy igazi katona képes kitartóan és keményen harcolni egyetlen kis színes szalagért."

                                                                                                                  - Napóleon -

Milyen igaz. Képes voltam (meg mindig megfázva) eljönni, versenyezni egyetlen egy éremért. De! Az az érem jelentette az egész éves munkámat (a dupla trifectát).
Életem legnehezebb Beast-je. Megszenvedtem nagyon vele, de beértem. Megcsináltam.

Éjfélkor indulás Csehországba. Odaértünk. Borús idő. Köd. 6 oC. 12:00 kor indult a rajtunk. 11 oC. Szitáló eső.

Az első 1 km-en félreléptem a vizes akadályba. Térd rotty... feldagadt. Betették az összes akadályt a rendezvény területére. A távolság sehogyan se nőtt, de az idő és az akadályok annál inkább. Az akadályokról lecsúztam. Az összesnél burpee (30 db négyütemű fekvőtámasz úgy, hogy a mellkasnak érintenie kell a talajt.) A csigás akadálynál a homokzsákba, amit fel kellett húzni lehetett kb 50-55 kg. Teljes súlyommal ránehézkedtem, de meg se mozdult. Körülnéztem. Senki se burpeezik, akkor csak feltudja húzni mindenki. Átmentem egy másikhoz. Könnyebb volt :) Némi erővel fent is volt a magasban.
Elkezdtem végre kikeveredni a rendezvény területéről. Akadályok alig voltak, de viszont szintkülönbség annál inkább. Bevittek már az elején egy kb 6-8 oC-os tóba. Mondom magamnak: jó gyorsan átmegyek és futok tovább... Oldalra nézek a vízi mentőkre. Látom, hogy visszafele is át kel úszni a tavat... :/ Király. Felébredtem! Sok hegymenet és akadály után találkozok egy pataknál egyik csapat társammal, aki 3 órával előbb indult. Meg kérdeztem tőle hány kilóméternél tart. Mondja: 25km. A pályáról nem mondott sokat, inkább motivált és biztatott, hogy sikerülni fog. Ott elkezdtem gondolkodni, milyen lehet a pálya további fele.

Ezután hegymenet volt megspékelve egy kis hegymenettel. Sorba előzőm meg az embereket, akik nem bírjak. Jön a memória teszt felmondása. Az első kettő betűt felcseréltem, de rögtön észrevettem, ahogy kimondtam es kijavítottam. Az önkéntes csajszi mondja. No. One try. Burpee...Akiket megelőztem azok előttem lettek :/
Következő kép az amikor hegyről lefele menet megpillantom a síugró pályát. Felvoltam villanyozódva. Nem mindenki lát élőben ilyet. Amikor fel kellett sétálni a mellette levő lépcsőn már nem volt olyan jó élmény. Majd újabb meglepetés. Mellettem megláttam a spartan raceben szerintem az egyik leghosszabb homokzsák cipelését. Azonnal magamba nyomtam az Energy Gelem, ami nálam volt es ráittam az izotóniás italom, hogy legyen erőm hozzá. Az elején alig bírtam a zsákot feltenni a hátamra. Majd meg szakadtam. 68 kg vagyok. A zsák lehetett 45-50. Felfele sípálya. Több ezer embert megjárta. Csúszott rendesen. Többször leültetett a földre a terep. Nem láttam a tetejét a sípályának ahova fel kellett cipelni. Nem csinálhattam mást. Menni kellett, mert közben már szakadt az eső.59ca6e52a2a8ff3111089f6c o
Apropó. 12:00 tól szitált az eső. 15:00 magasságában már szakadt egészen estig. Fantasztikus. Ha nem mozogtam elkezdtek megjelenni a hipotermia jelei. Áztam fáztam. Futnom kellett, hogy ne fázzak. Az ujjaimat már használni nem tudtam (A célban nem tudtam még a telefonom gombját se lenyomni). Dörzsöltem folyamatosan össze a két kezem. Egy ideig jó volt de nem sokáig. Mindenem vizes volt amióta elindult a futamom. A versenyszellem mozgott bennem. Mennem kellett. Nem azért jöttem el, hogy magamba roskadozva lesétáljam félig átfázva. Bár voltak szakaszok mikor elkezdtem magamba beszélni és motiválni magam.
Az utolsó 3-4 kilométerhez értem. Vissza a rendezvény terület közelségébe, ahol megint csak vártak az akadályok egymás után, szinte pár 10 méterre elválasztva őket. Csúszott az összes. Burpee. Már nem is számoltam. 250 db-nál járhattam. Jött a kőcipelés. Várni kellett az emberekre, míg a sok követ belerakják a vödrökbe. Ez idő alatt dideregtem, vacoktam. Fel a hegyre. Le a hegyről. Hozni-vinni mindig valamit...
Utolsó akadályok jöttek. Víz alatt lebukás a palánk alatt es feljönni a másik oldalon. Még jobban fáztam a hideg víznek köszönhetőleg. Ezután még egy vizes árok. Felhúzni magamat egy 45o -ban megdöntött falon kötél segítségével. Mozgott bennem az adrenalin. Be akartam érni.

Pár méterre volt a cél. Utolsó palánk. 2,5 méteres. Ezután tűz átrúgás. Pózolni a fénykép kedvéért. Letérdeltem és a nyakamba rakták a beast érmet, majd a 2x trifecta érmet. Elmondhatatlan boldogság volt bennem.

Minden tisztelet a természeté, ami befogadott engem több mint 6 órán át.

Végeredményben 27km, 1325m szintkülönbség és 35 akadály.

Másnap folytatás: NATO futás. :)

Makádi Balázs

Az ifjú sportolóval készült riport az alábbi linken érhető el: http://radioszentendre.hu/musor/junior_makadi_balazs

 

Remek őszi eredmények Csáki Attilától

Az SZKHSE kis atlétája idén ősszel sem tétlenkedett.
Szebbnél szebb eredményekkel örvendeztette meg hűséges támogatóit és természetesen az egyesületet is.
Számos versenyen szerzett kiváló helyezést, többször is előkelő helyen végzett az abszolút kategóriában is.

Íme néhány nagyszerű eredmény Attila repertoárjából:

augusztus 29.  Pátyi terepfutás 4 km       1. helyezett
szeptember 6.  IV. FUTAPEST - Tura terepfutás 5km       7. helyezett
szeptember 20.      Tereptér Kupa Terepfutás 5230m       1. helyezett
szeptember 27. 13. Szecsői futónap TTA 3,4 KM       4. helyezett
október 17. ŐSZI TÓFUTÁS 3600 M        1. helyezett
október 18. 20. KEREKDOMB FUTÁS 5 KM       4. helyezett


További sok sikert és hasonló szép eredményeket kívánunk!
H A J R Á  A T T I L A !     H A J R Á   K I N I Z S I !

  
     
        

Midicittá kipipálva!

Kis futópalántánk Csáki Attila is elindult a 30. Telekom Vivicittá futóverseny 7 km-es középtávú futamán, a Midicittán.
Az időeredménye 00:31:10 lett.

Gratulálunk Attila!
Csak így tovább! 
H A J R Á   K I N I Z S I !!!

Csáki Attila ismét a dobogó tetején!

Budakalászon április 11 -én került megrendezésre a tavaszi tófutás. Csáki Attila 1800 m távon korcsoportjában 1. helyezést ért el.

Gratulálunk!

H A J R Á   K I N I Z S I!

Normafa futó- és túranap

csa normafa

 

2014. 10.25.-én rendezték meg a Normafa futó- és túranapot. Az SZKHSE ifjú versenyzője Csáki Attila indult az 1400 méteres távon. 
Korcsoportos eredményhirdetés nem volt így az abszolút 4. helyezést érte el. 

Gratulálunk Attila!

GYALOGGALOPP NÉPSZIGETI TEREPFUTÁS

2014. 06. 28.-án Csáki Attila az SZKHSE képviseletében ismét remekelt, és 5 km-en korosztályában
ezüst érmes lett (abszolút 16.!!!)....Gratulálunk!

Rajtszám: 413           Idő: 25:12 perc                Táv: 5 km

BEJELENTKEZÉS

Címünk:
2000 Szentendre,

Dózsa Gy. út 12-14.
Bankszámlaszám:
Unicredit Bank

10918001-00000084-53310006
Adószám:
18709728-1-13

 

ALAPSZABÁLY

HOSOSZ hírek

Az eseménynaptárban feltüntetett időpontok
TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!!!
A meghirdetett események pontos időpontjáról kérjük érdeklődjön telefonon, e-mailben
vagy kövesse a megjelenő tájékozatókat itt a weboldalon és a Facebook-on!!!

 

ESEMÉNYNAPTÁR